Ajankohtaista - Finikor


Ajankohtaista

Päivitämme osiota ajankohtaisilla uutisilla ja tapahtumilla.

Yhteistyö K1 katsastusasemien kanssa

Yhteistyö K1 katsastusaseman kanssa
Finikor tekee yhteistyötä valtakunnallisen K1-katsastusketjun kanssa. K1 asemat tekevät jokaisen katsastuksen yhteydessä autolle ilmaisen alustan ruostetarkastuksen, jossa nähdään alustassa jo tapahtunut ruostuminen ja selvitetään, voidaanko ruostesuojaus vielä tehdä autoosi. Jos autosi kunto on vielä tarpeeksi hyvä, saat katsastuksesta mukaasi tarjouksen ruostesuojauksesta.

Ruostetarkastuksia tekevät useimmat K1-asemat. Tällä hetkellä tarkastuksen ja tarjouksen voi saada lähes kaikilta Etelä-Suomen asemilta. Keski- ja Pohjoisen-Suomen asemat saavat koulutuksen loppuvuoden 2018 aikana.

Katso lähin K1-asemasi täältä: https://k1katsastus.fi/etsi_asema_ja_varaa_aika

Ruoste huonontaa kolarinkestävyyttä

Vakuutusyhtiö Folksam uutisoi testanneensa auton ruosteisuuden vaikutuksista kolariturvallisuuteen. Tulokset osoittivat, että auton rakenteen voimakas ruosteisuus saattaa vaikuttaa huomattavasti kolariturvallisuuteen.

"Ruosteen vaikutuksesta auton törmäysominaisuuksiin tiedetään hyvin vähän. Henkilöauton energiaa vaimentavassa rakenteessa olevan ruosteen vaikutuksia kolariturvallisuuteen ei ole tutkittu ja testattu. Yleisen käsityksen mukaan voimakas ruoste vaikuttaa negatiivisesti teräsrakenteen lujuuteen. Olemme verranneet nyt ensimmäistä kertaa uudelle autolle ja samalle mallille, johon on tullut jo ruostetta, tehtyjä törmäystestejä nähdäksemme, millainen vaikutus ruosteella on kolariturvallisuuteen" kertoo Anders Ydenius, Folksamin liikenneturvallisuustutkija.

Folksamin uutiseen ja testin tarkempiin tietoihin pääset allaolevasta linkistä
https://www.folksam.fi/uutiset/voimakas-ruoste-huonontaa-kolarinkestavyytta

Uusi mullistava keraaminen kestopinnoite

Finikor on lanseerannut vuonna 2017 täysin uudenlaisen, uusimman sukupolven keraaminen kestopinnoitteen. Mullistava kestopinnoite on saatavilla valtakunnallisesti kaikilta Finikor-liikkeiltä.

Ruostesuojauksen työvaiheet

Ruostesuojaus on monivaiheinen prosessi, jossa asiat pitää tehdä oikein ja huolellisesti. Aivan kuten muissakin töissä, tässäkin ammattitaito ja kunnolliset työvälineet ratkaisevat lopputuloksen. Aikaa kunnolliseen käsittelyyn kuluu 2-3 työpäivää.

Tietovuoto autojen ruostumisesta

Ruotsalainen autoalan lehti Vi Bilägare julkaisi salaisen raportin autojen ruostumisesta, joka on vuotanut julkisuuteen autovalmistajien tavoitteiden vastaisesti.